Dela sidan:

Allt fler svenskar går online för att titta på tv. I åldrarna 15-74 gick, under årets tredje kvartal, hela 3,7 miljoner svenskar ut på nätet för att välja bland filmklipp och tv-program, skriver DN ekonomi idag. Detta är en ökning med en halv miljon tittare jämfört med motsvarande period i fjol. Svenskarna vill inte längre vara bundna till en tablå.

Rutinerade webb-tv-användare ökar sitt totala tittande med sju minuter. De har gått från 15 minuter till 22 minuter per dag. Trots att förhållandevis få kan koppla ihop datorn till tv:n idag är det ändå precis vad 14 procent av webb-tv användarna gör.

– Vi tror att detta blir ännu större när webb-tv flyttar in i den traditionella tv:n i vardagsrummet, säger Marie Nilsson, VD på analysbolaget Mediavision, till DN ekonomi idag. Dela sidan: