Dela sidan:

Per Gunnar Holmgren. Foto: Pax Engström Nyström

I fjol lämnade Per Gunnar Holmgren Dagens Medicin efter 15 år som tidningens chefredaktör.

Han blev i stället vd för Nobel web AB, som sköter Nobelstiftelsens sajt Nobelprize.com. Han skulle sköta webbutvecklingen i anslutning till Nobelstiftelsen och Nobelprisen – men nu har han fått sparken efter bara fem månader på posten.

–  Ja, det stämmer. Jag och styrelsen hade olika uppfattningar om hur verksamheten skulle bedrivas. När jag har planer åt ett håll och styrelsen har planer åt ett annat håll så är det ju jag som vd som får gå, inte styrelsen. Det här är den enda rimliga utvägen, säger Per Gunnar Holmgren som inte vill gå in på vad oenigheten bestod i mer konkret.

Nobel web och Per Gunnar Holmgren har nu nått en uppgörelse.

Vad ska du göra nu?

– Jag har lite planer, men det är alldeles för tidigt att säga något om det.

Resume.se har sökt Camilla Hyltén-Cavallius, vd för Nobel Media.Dela sidan: