Dela sidan:

– Det är säkert en konkurrent som vill slå ut Strix, säger Leif GW Persson till Resume.se.

Men enligt uppgifter så finns det inga direkta kopplingar gällande den misstänkte och mediefamiljen som Leif GW Persson pekar ut.

I gårdagens Efterlyst kommenterade Leif GW Persson inbrottet mot Strix, efter att kamerautrustning för en miljon kronor stulits:
– Bilderna är bra nog och i finkan sitter dem redan. Det här är fint folk. Jag uttryckte misstanke att det var en konkurrent i mediebranschen, nu har jag blivit överträffad å det grövsta för att det här leder spåren direkt till ägarfamiljen till ett av europas största medieföretag, som tillika äger en av våra konkurrenter.

Utpekandet kan tolkas som att Leif GW Persson pekar ut Bonnier men det dementeras nu av Leif GW Persson själv:
– Jag har inte pekat ut Bonnier, i övrigt har jag inga kommentarer.

Mårten Lyth på Bonnier ser allvarligt på anklagelserna från Efterlyst:
Vi har varit i kontakt med Efterlyst och vi vill nu att de reparerar det felaktiga uttalande som Leif GW Persson gjort. Bonnier vill inte bli förknippade i sådana här sammanhang. Nu avvaktar vi hur Efterlyst gör men i dagsläget kommer vi inte att gå vidare rättsligt.

De misstänkta släpptes fria i morse 09.35 efter att ha suttit frihetsberövade sedan den 29 mars, men misstankarna mot dem kvarstår.
– Jag tog beslutet att släppa dem fria idag då jag anser att de inte kan försvåra utredningen ytterligare. Maxstraffet för grov stöld är sex års fängelse. Nu fortsätter vi med utredningen och bevisläget är gott, säger kammaråklagare Olof Kronlund.Dela sidan: