Dela sidan:

McCann Worldgroup är Norges största reklambyrå, med byråintäkt på 222 miljoner norska kronor 2009, och i december gick byråns vd Thomas Høgebøl in i den europeiska ledningsgruppen. Høgebøl fick ansvar för McCann i Belgien, Holland, Danmark, Finland och Norge.

Nu har han gjort sin första stora affär genom att förvärva hela Mediafront, Norges sedan länge ledande interaktiva byrå.
– Både Mediafront och McCann Worldgroup har ambition att komma utanför landets gränser. Med det här uppköpet har vi den bästa digitala produkten för McCann i Europa, säger Thomas Høgebøl till Kampanje.

– Med min nya roll i McCann får vi även kunskap om pitchar hos internationella kunder.

Mediafront grundades 1995 av Mathias Friis som finns kvar i bolaget och ska fortsätta att jobba som kreativ chef.Dela sidan: