I oktober 2006 – då världens starkaste björn firade 40 år – kom nyheten om en ny Bamse-långfilm som skulle ha premiär på bio 2008.  Budgeten sattes till 25 miljoner kronor – men efter strul med ett danskt produktionsbolag blev projektet försenat och dyrare än beräknat.

Bamseförlaget anlitade i stället produktionsbolaget Tre Vänner som snart sätter igång med uppdraget.

– Det blev inte riktigt bra med det danska produktionsbolaget, därför bytte vi till Tre Vänner. Produktionen startar till sommaren, säger Bamseförlagets vd Ola Andréasson, son till Bamses skapare Rune Andréasson, till Resume.se.

– Budgeten kommer att bli högre än den vi satte först på 25 miljoner. Men hur mycket högre kan jag inte säga i dagsläget, det är inte spikat än, säger Ola Andréasson.

2012 ska filmen gå upp på bio. Vad den ska handla om återstår att se, men den kommer att påminna om tidigare filmer om Bamse i stilen.