Dela sidan:

Bonniers lanserade Canal9 förra sommaren som Danmarks nya manskanal med sport, underhållning och HBO-serier.

Men tillströmningen av nya kunder kunde ha varit bättre. För få känner till kanalen och en stor andel som känner till den tror inte att de kan få in den på sina tv-apparater trots att de kan det.

I en sista vinna-eller-försvinna-satsning har Canal9 köpt dyra rättigheter till de viktigaste matcherna under fotbolls-vm.

– Det viktigaste för oss är att danskarna får upp ögonen för att Canal9 både kan och vill, säger Canal 9s nya landchef Charlotte Repholtz till MediaWatch.

Men danskara har fått upp ögonen för fler Bonnierkanaler. Många danskar kan få in svensk tv, inklusive TV4, som visar fotbolls-vm gratis. Så hade Bonniers inte tänkt att danskara skulle agera, eller som sajten Markedsøring.dk sammanfattar ”… nu er det gået op for genierne i toppen af virksomheden, at danske seere, der ikke har adgang til Canal9, bare kan se Bonniers dyrt indkøbte fodboldkampe på den svenske TV4-kanal.”

Nu försöker Bonniers få stopp på det danska tilltaget. Svenskarna har skickat brev till 300 danska ”antenneforeninger”, som samlar in tv-signal till bostadsområden, och kräver att de ska stoppa TV4-kanalen under de VM-matcherna.

Ett lönlöst försök.
– Det är fullständigt vanvettigt. Mitt råd till föreningarna är att de ska glömma allt om TV4:s krav, säger Poul Juul, chef för Forenede Danske Antenneanlæg, till Politiken.Dela sidan: