Robert Laul. Foto: Pressbild.

Sedan tidigare är han profilerad bloggare, krönikör, programledare och reporter på Sportbladet. Men inför det kungliga bröllopet i juni testade Robert Laul på livet som hovreporter och fick mersmak.

Nu inför valet är tanken att han ska göra om samma bedrift som under bröllopet.

Vilken erfarenhet har du som politisk reporter?

– Den är begränsad, precis som med kungabröllopet. Men det finns väl en poäng med det antar jag. Jag kommer in med nya ögon och infallsvinklar som de andra kanske inte har tänkt på. Det är ju precis samma sak överallt, att man lätt fastnar i samma mönster.

Har du redan nu funderat över några nya infallsvinklar?

– Nej, det är sådant som bara kommer i situationen. Det var likadant när jag gjorde kungabröllopet, säger han.

Förutom att göra reportage kommer Robert Laul att delta i en politisk panel som diskuterar aktuella frågor kring valet. Vilka andra som kommer att ingå i den vet han inte.

Förutom den nya rollen som valbevakare kommer Robert Laul att fortsätta på Sportbladet och göra sina webb-tv-program. Vad som kommer att hända efter valet är ännu inte spikat. Just nu befinner han sig i Norrland på semester.

– Jag inte har inte varit här   på 21 år och har verkligen fastnat för det. Det kanske blir så att jag flyttar hit och börjar jaga björn istället, säger Robert Laul.