Det första numret av Yourlife.

Igår hade Yourlife premiärfest på Historiska museet, och Linda Skugges pr-firma Skugge&Co hade hand om arrangemanget. Men sajten Yourlife.nu har funnits sedan i våras och den har lockat presumtiva prenumeranter till tidningen.

– Vi har flera tusen early adopters som redan prenumererar på tidningen, vilket är ovanligt att ha på förhand. Resten av exemplaren ska säljas som lösnummer, säger chefredaktören och grundaren Carina Nunstedt.

De tre första numren ligger på 140 sidor och enligt henne kan det bli aktuellt att utöka den siffran framöver, beroende på intresset bland annonsörerna. Nummer två av Youlife släpps den första oktober till prenumeranterna, och den femte oktober till butik.

– Vi är i full gång med att färdigställa det andra numret nu, säger Carina Nunstedt.

Annonseringen för det första numret sker i första hand i butiker. Bland annat har ett samarbete upprättats med Pocket Shop. Men förhandsintresset har byggts upp under våren, och Carina Nunstedt är mycket nöjd med det gensvar som magasinet nu får.

– Det är världens drag på kultursidorna nu. Det visar att det är en tidning som berör. Men det viktigaste är såklart vad våra läsare tycker, säger hon.