Expressens förstasida.

Paul Ronge har tidigare försvarat Expressens journalistik under valrörelsen. Bland annat i Studio Ett, där Johan Ehrenberg från ETC anklagade den etablerade pressen för att ingå i en borgerlig konspiration. Men efter dagens publicering tycker även Paul Ronge att Expressen har gått till överdrift.

– Jag är en anhängare av konsekvensneutralitet, men jag reagerade när de kallade tiondelar för storslam. Det borde ha varit ”lillslam” om det nu hade funnits ett sådant ord, säger Paul Ronge och fortsätter:

– Både Expressen och Aftonbladet är tidningar som skriver för hela folket. Det är på gränsen till ohederligt att övervinkla på det här sättet. Då ger man också fog åt kritikerna.

Enligt hans mening borde Expressen vara extra försiktiga eftersom de redan har blivit beskyllda för att vara partiska i sin valbevakning. Flera andra medier beskriver tv-duellen som jämn och i sociala medier pekar de flesta ut Mona Sahlin som vinnare, enligt Paul Ronge.

– Det är viktigt så här nära inpå valet att tidningarna känns trovärdiga. Det finns ingen borgerlig konstellation, men man ska erkänna övertramp när de sker. Och det här tycker jag är helt över gränsen, säger Paul Ronge.

Fredrik Sjöshult har tillsammans med Niklas Svensson skrivit artikeln. Frågor om rubrikval hänvisar han till chefredaktören Thomas Mattsson, men att det skulle röra sig om övervinkling i texten håller han inte med om.

– Jag står för artikeln, säger Fredrik Sjöshult.
 
Tycker du att Expressens valbevakning är opartisk?
– Ja, det tycker jag.
 
Lite senare tillägger han per mail:

- Jag tar ganska lätt på den här typen av synpunkter. I förra valrörelsen avslöjade jag Folkpartiets dataintrång och även då gick konspiratörerna i spinn, säger Fredrik Sjöshult.