Dela sidan:

När Yrsa Stenius fällde Expressens avslöjande att Jan Guillou samarbetat med KGB var bråket i full gång.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson meddelade en offentlig bojkott mot PO så länge Yrsa Stenius satt kvar.
– Vi kommunicerar inte med Yrsa Stenius utan avvaktar en riktig PO, sade Thomas Mattsson till Resume.se då.

Pressens opinionsnämnd friade senare Expressens publiceringar och gentemot Yrsa Stenius var känsloläget från tidningen fortsatt iskallt.

På måndagen meddelades att Ola Sigvardsson från Östgöta-Correspondenten blir ny PO.
Beslutet hyllas av Thomas Mattsson.
– Äntligen!" brukar man ju skämtsamt säga vid såna här tillfällen, men jag tycker verkligen man kan berömma Pressens Samarbetsnämnd för det här valet. Ola har ju varit reporter och redaktör på DN och Corren och dessutom suttit i PON, så han har själv varit med om att fatta alla bra och dåliga beslut som man tar på en tidning, säger Thomas Mattsson.

Till våren börjar den nye PO vid tjänsten och då kommer Expressen att häva sin bojkott. Trots detta vill Thomas Mattsson fortsatt se en helt del ändringar av hur PO arbetar:

– Nu är det viktigt att framtidsdebatten fortsätter. Att PO-kansliet stärks så att handläggningstiderna kortas, att klanderbesluten ges en standardiserad form så att de inte kan smygas undan i spalterna av tidningarna, att expeditionsavgiften tas bort och kostnaderna istället täcks av huvudmänen – och att diskussionen om en Allmänhetens MedieOmbudsman tar vid.
 Dela sidan: