Per Morberg. Foto: Sophia Rydberg.

Förutom karriären som tv-kock har Per Morberg flera järn i elden. Nyligen blev det känt att han ska ge ut ett magasin och idag står det klart att han spelar huvudrollen i en ny actionkomedi. Produktionen står Tre vänner för och serien ska sändas i tre avsnitt á 45 minuter i TV4.

– Per Morberg spelar en åklagare som tröttnar på att maktens män går fria, så han sätter ihop en egen task force, en liten "Mission impossible"-grupp, berättar Tomas Tivemark på produktionsbolaget Tre vänner, som kommit med idén till serien, för TT Spektra.

Inspiration till den nya serien har hämtats från just Mission Impossible och enligt produktionsbolaget kommer man att kombinera humor och spänning på ett för Sverige ovanligt sätt. Regin står Alain Darborg för, som tidigare har regisserat kortfilm.

– Det här är hans första lite större grej, vi tror väldigt mycket på honom, säger Jessica Ericstam, exekutiv producent till TT Spektra.

Förutom Per Morberg dyker Susanne Thorson (från bl.a. Puss) och Richard Ulfsäter (Darling, Playa del sol) upp i den nya miniseren.