Dela sidan:

Jonas Bonnier lovade stort – och kan nu leverera ordentligt. Släkten har ingen anledning att klaga. Foto: Björn Elgstrand.

Två tredjedelar kommer från affärsområdet Broadcasting & Evening Paper. TV4 lär dra in över 800 miljoner, MTV3 i Finland drygt 400 och Expressen gör en vinst kring 160 miljoner.

Affärsområdet Books, med framgångar på jättemarknaden Tyskland, kan göra en vinst uppåt 700 miljoner. Jonas egen lilla tomteverkstad, Magazines med tunga köp i USA, kan vända fjolårets förlust till en vinst på minst 150 miljoner. Entertainment, alltså film och bio, väntas tjäna uppåt en kvarts miljard.

Business Press har haft tuffa år i Öst­europa, men kan nu visa en vinst på minst 200 miljoner. Och det gamla sorge­barnet Morning Papers, där DN redan har visat fram 143 miljoner, kan skrapa ihop några tjog miljoner när tryckerier och Sydsvenskan har redovisat.

Nu har vi räknat ihop cirka 2,7 miljarder, utan att räkna med det nya affärsområdet Digital med det gemensamma säljbolaget Bink. Sedan ska en halv miljard räknas bort i form av utvecklingskostnader, koncernledning och andra gemensamma utgifter. Dra sedan bort ytterligare 400 miljoner i räntenetto och Bonniersläkten kan glädjas åt ett resultat kring 1,8 miljarder.

Läs Leif Holmkvists hela analys i dagens Resumé, nummer 5 2011.Dela sidan: