Dela sidan:

Rachel Nordtømme.

Rachel Nordtømme ska bevaka skid-VM som reporter för programmet ”Senkveld”. Men det faktum att hon är skidstjärnan Petter Northugs flickvän gör det hela besvärligt. Det hela har kritiserats, och till och med Petter Northugs presstalesman tycker att det är fel.

– Det är dumt av ”Senkveld” att ta in Rachel Nordtømme rent pressetiskt. Det verkar som om sport- och underhållningsjournalistiken menar att de kan ha helt andra pressetiska standarder än resten av journalistiken, säger Petter Northugs presstalesman, Otto Ulseth, till TV 2:s ”God kveld Norge”, enligt Kampanje.com.

Prosjektledaren för ”Senkveld” i TV 2, Bård Eriksen, ser inga problem med att Petter Northugs flickvän ska vara VM-reporter.

– Det är överhuvudtaget inget pressetiskt problem. Och jag menar att Otto Ulseth inte kan säga något som helst om detta för han vet inte vad Rachel Nordtømme ska göra på ”Senkveld”. När han får se det kommer han att förstå att det bara är artig underhållning, säger Bård Eriksen.

Under fotbolls-VM i fjol var spanska målvakten Iker Casillas flickvän Sara Carbonero reporter. Hon intervjuade sin pojkvän under mästerskapet och fick även en kyss i sändning efter finalen.Dela sidan: