Dela sidan:

Rykten om att Telenor är på väg att sälja Canal Digital har florerat under en längre tid. Nu skriver Inside Telecom att arbetet med att sälja satellit-tv-delen är inlett. Försäljningen innebär att närmare en miljon nordiska parabolkunder kan få nya ägare.

Processen går under namnet ”Kodnamn Rainbow” och styrs från toppen av Telenorledningen. Källor till Inside Telecom gör gällande att koncerndirektören Kristin Skogen Lund är den som håller i trådarna.  

Danska Egmont och svenska Bonnier pekas ut som de två aktörer som är intresserade av ett köp.

– Vi kommenterar som bekant aldrig rykten eller spekulationer i Telenor. Det har ju varit en del av dem, knytna till mediekonstellationer, i Norge och Norden de senaste månaderna, säger Telenors informationschef Atle Lessum till Inside Telecom.Dela sidan: