Dela sidan:

Grymt tilltag. Reklamannonsen med Northug.

Norska skidstjärnan Petter Northug ger igen på SVT:s kommentator Jonas Karlsson som kallat Northug för en gris. I en kampanj som ska locka studenter till en lantbrukarutbildning i Norge och Jämtland poserar en barbröstad Petter Northug med en gris under ena armen, skriver Expressen.

Det var under en tävling i årets VM i längdskidor som Petter Northug stannade på mållinjen och väntade in svenske konkurrenten Marcus Hellner. Det fick SVT:s kommentator Jonas Karlsson att ilskna till och kalla Northug för ”en gris”. Rektorn på Högskolan i Nord-Tröndelag, Marit Hoven, fick då en idé om hur man skulle locka studenter till djurhållningsutbildningarna i Norge och Jämtland.

– Det var en gåva för oss som jobbar för ett norsk-svenskt samarbete med djurvårdsutbildning, där grisen är ett centralt djur. Vi fick verkligen draghjälp av den svenske sportjournalisten, säger Hoven till tidningen Trønder-Avisa.

Managern och pappan John Northug berättar att det inte var någon tvekan om att ställa upp från Petter Northugs sida.

– En kul idé.  Det är den typ av humor som Petter själv har, säger John Northug.

Emanuel VidelaDela sidan: