Dela sidan:

Spotify inför nya regler för sin reklamfinansierade gratisversion och hoppas på att fler ska välja ett betalat abonnemang. På musiktjänstens hemsida skriver i dag grundaren Daniel Ek att antalet fria timmar med musik halveras från 20 till 10. Dessutom kommer man bara att kunna lyssna på enskilda låtar fem gånger.

– Det är viktigt att vi fortsätter att erbjuda den här on demand-tjänsten gratis till miljontals användare, men för att kunna göra det måste vi införa en del begränsningar, skriver grundaren Daniel Ek i ett blogginlägg på musiktjänstens hemsida.

För den som skaffat ett Spotifykonto före 1 november förra året gäller de gamla reglerna fram till 1 maj.

– Vi hoppas att alla de som tror att de kan komma att nå upp till de nya gränsnivåerna tecknar upp sig för ett av våra betalda abonnemang, skriver Daniel Ek.
 Dela sidan: