Dela sidan:

Micke Ölander. Foto: Expressen.

Micke Ölander återvänder till Malmö och Expressen-ägda Kvällsposten där han arbetat tidigare.

Micke Ölander ingår i Expressens grävgrupp och har de senaste åren jobbat framgångsrikt ihop med radarpartnern Christian Holmén.

Micke Ölander har haft scoop som det okända miljonslöseriet i Palme-utredningen, hur östtyska spetznas-dykare övade i hemlighet i svenska hamnar och Borelius-affären som han vann Guldspaden för, tillsammans med Christian Holmén, Peter Thunborg, Tomas Carlsson, Johan Wallkvist och Cecilia Garme.

2007 avslöjande han även de felska Brolloboxarna och vann därmed Guldspaden igen, denna gång tillsammans med Christian Holmén och Leo Lagercrantz. Avslöjandet nominerades även till Stora Journalistpriset. Han har även avslöjat försvarets miljonslarv med pengar i projektet Bikupan, Wanja Lundby Wedins skatteslarv och Jan Gullous agent-uppdrag åt KGB.

2009 vann han, tillsammans med Christian Holmén, Per Wendel-priset. 

Hans kollega Christian Holmén säger till Resume.se att han och Micke Ölander kommer att fortsätta att samarbeta med grävjobb, trots att Micke Ölander flyttar.

– Ja, det hoppas jag verkligen. Kvällsposten och Expressen är ju samma tidning, säger Christian Holmén.

Senast i går snuvade Micke Ölander och Christian Holmén Aftonbladet på scoopet med Wikileaks-dokumenten om Mehdi Ghezali.

Resume.se har sökt Micke Ölander.Dela sidan: