Dela sidan:

Skärmdump från "15".

Det är Sveriges Radio P4 Jönköping som i dag rapporterar om kampanjmissen. Helga Baagøe, kommunikationsdirektör på SVT, ser allvarligt på det inträffade.
– Det som är oerhört allvarligt i det här, det är att det har skett ett misstag, så att en av de bloggadresser som syns på affischen finns i verkligheten och den personen har naturligtvis ingenting med det här att göra, säger hon till Sveriges Radio.

Flickan, vars blogg figurerar på affischerna, och hennes föräldrar ska ha tagit illa vid sig av det inträffade. SVT har nu kontaktat samtliga skolor för att affischerna ska plockas ned.
– Det är en grafiker som vi har anlitat som har surfat runt på nätet för att hitta hur sådana här kommentarsfält ser ut och han hittade en slumpmässigt vald blogg och valde att jobba vidare med den och utforma sin affisch utefter den och längs hans arbete så missade han det helt fundamentala att sudda bort och klippa alla kopplingar med det som var en verklig sajt, säger Helga Baagøe .
 Dela sidan: