Dela sidan:

Senaste numret av Veckans Affärer.

Stenbeck och Bonnier är, kanske inte helt otippat, dominerande efternamn bland mediemiljardärerna när Veckans Affärer presenterar sin lista över de 108 rikaste personerna i Sverige i dag. Men högst upp bland personer med kopplingar till mediebranschen placerar sig Antonia Ax:son Johnson. Axess Publishing ingår i Ax:son Johnson-sfären. Därefter hittar vi Niklas Zennström, som efter Microsofts köp av Skype klättrat på miljardärsrankningen och nu hittas på plats 20 på VA:s topplista.

På listan hittas även fyra medlemmar i familjen Stenbeck - högst upp Cristina Stenbeck, styrelseordförande i Kinnevik, och Max Stenbeck. Sex stycken ur familjen Bonnier hittas dessutom på listan. Högst placerade Bonnier är Jeanette Bonnier. Även Herencokoncernen finns representerad av Christina Hamrin-Fredriksson på plats 43 bland de 108 miljardärerna.

De rikaste i mediebranschen

1. Antonia Ax:son Johnson, Axel Johnson, 45 miljarder (4)

2. Niklas Zennström, Skype, 8 miljarder (20)

3. Christina Stenbeck, Kinnevik, 3 miljarder (37)

3. Max Stenbeck, Kinnevik, 3 miljarder (37)

5. Christina Hamrin-Fredriksson, Herenco, 2,8 miljarder (42)

6. Jeanette Bonnier, Bonnier, 2,6 miljarder (44)

7. Hugo Stenbeck, Kinnevik, 2,5 miljarder (46)

7. Sophie Stenbeck, Kinnevik, 2,5 miljarder (46)

9. Åke Bonnier, Bonnier, 2,1 miljarder (56)

10. Pontus Bonnier, Bonnier, 1,8 miljarder (67)

11. Karl-Otto Bonnier, Bonnier, 1,3 miljarder (89)

11. Charlotte Bonnier, Bonnier, 1,3 miljarder (90)

13. Eva Bonnier, Bonnier, 1,1 miljarder (99)

Totalplacering på VA:s lista inom parantes.Dela sidan: