Jan Helin. Foto: Jonas Eltes.

Aftonbladet bekräftar att två av de lösenord till reportrars mejladresser som läckt ut under morgonen är korrekta. Lösenorden är ett par år gamla enligt chefredaktör Jan Helin, men är korrekta. Tidningen väljer nu att göra en polisanmälan.

– Två av lösenorden till mejlkontona stämmer, men de är ett par år gamla. Vi ser allvarligt på att någon har haft tillgång till våra reportrars mejl och utreder om vi kan få fram ny information, säger Jan Helin till Resume.se.

Det viktigaste just nu, enligt Jan Helin, är att ta reda på vem som ligger bakom intrånget mot tidningen och vem som skriver från William Petzälls Twitterkonto.

– Petzälls advokat dementerar och då är det viktigt att få fram uppgifter även om vem som skriver från hans Twitter.

Han påpekar dock att det är viktigt att i nuläget inte peka ut någon som skyldig.