Dela sidan:

Enligt SVT kommer det att vara Sarah Dawn Finer som blir den som kommer att stå på livescenen i alla sex program av festivalen.

– Vi kommer att synas i olika konstellationer under turnén. Ibland alla tillsammans, ibland två och två och ibland ensamma, berättar hon för svt.se

– Det är väldigt roligt att vi står för helt olika saker och representerar tre olika kulturarbetaryrken och generationer. Jag tycker också att det är jättekul att det är tre kvinnor som leder Sveriges största underhållningsprogram. Jag har träffat de andra två en och en, men i dag är första gången som vi träffas alla tre setts tillsammans.

Det mest överraskande namnet är nog Helena Bergström som är en av Sveriges mest välkända och uppskattade skådespelerskor. Hon som en gång spelade i filmen "Livet är en schlager" började faktiskt sin karriär som programledare en gång i tiden och nu tar hon upp rollen igen i Sveriges största underhållningsprogram.

– Jag älskar att röra om i grytan. Det här är det i tv som mest av allt engagerar svenska folket, och att vara där känns väldigt roligt för mig. Jag började min karriär som programledare för ett ungdomsprogram i SVT som hette Vidöppet i just de här korridorerna, säger hon till svt.se.

Gina Dirawi avslöjades som en av programledarna redan i helgen.

– För mig är Melodifestivalen som ett slutmål. Sedan kan jag gå i ide. Jag vet inte vad jag ska göra härnäst för att kunna slå det här, jag måste försöka hitta nya mål efteråt, säger hon till svt.se.Dela sidan: