Dela sidan:

Resume.se skrev tidigare i dag att komikern Johan Rheborg plåtat den bild på Felix Herngren som används i annonsen för reklamtävlingen 100-wattaren.

Men Rheborg fick aldrig veta det.

Han har nu noterat att Sveriges Annonsörer helt frankt har tagit hans bild utan att be honom om lov.

– Jag är naturligtvis bara glad över att jag får vara med. Varför fråga när man bara kan ta. Ta är det nya betala. Nu har jag inte tid att skriva mer för jag måste ut på nätet och ladda ner nya avsnitt av Bordwalk Empire. Det är tydligen bara att hämta ner... Det är bra för dom att jag tittar. Jag kan ju länka till HBO på min hemsida som tack, skriver Johan Rheborg i ett mejl till Resume.se.

Sveriges Annonsörer kommenterar saken så här:

– Vi gör alltid rätt för oss, det är extra viktigt för en branschorganisation, säger Per Rosvall, projektledare på Sveriges Annonsörer.

– Vi hade haft fått ett tydligt krav, att se till så att Johan Rheborg kreddas för bilden, och det har vi sett till. Sveriges Annonsörer vill inte figurera i något sammanhang där det verkar som att vi går bakom ryggen på Johan Rheborg

När Resume.se ringer säger han att han ska kontrollera med Eventum som är med och arrangerar 100-wattaren.

– Vi måste ringa och undersöka detta, säger Per Rosvall.

Det visar sig att Eventum glömt bort att fråga Johan Rheborg om bilden kunde användas till en annons.

– Självklart ska Johan Rheborg få betalt för sin bild. Vi har aldrig haft för avsikt att stjäla en bild till 100-wattaren, säger Niklas Karlsson, projektledare på Eventum.

Bilden kommer inte att användas framöver.Dela sidan: