Resume.se rapporterade i går om hur sexbrottsmisstänkte Wikileaks-grundaren Julian Assange tar hjälp av svenska pr-byrån Ullman PR.  

Pontus Nyström, vd för Brand PR, kallar i ett debattinlägg det hela för skandal och menar att ”Den delikata balans som ska försäkra oss alla om likhet inför lagen ska inte kunna rubbas av att en av parterna köper extrapoäng vid sidan av ”.

– Att blanda in PR-konsulter i rättsfall händer ganska ofta i USA, särskilt i stora spektakulära fall som OJ Simpson och nu senast i fallet kring Michael Jacksons läkare. Men låt oss slippa detta oskick i Sverige, det är ett direkt hot mot rättssäkerheten, skriver han i debbattinlägget.

Han vädjar till den pr-konsult som åtagit sig uppdraget att representera Assange att släppa det.

– Dels för att de två kvinnorna ska kunna få en rättvis prövning av sitt fall, men framförallt för att stävja en mycket obehaglig trend i svensk rättsprövning.