Dela sidan:

Förra året omsatte koncernen nära 900 miljoner kronor, rörelseresultatet landade på dryga 43 miljoner. I förra veckan rapporterade Resume.se om hur Promedia nu ska spara 55 miljoner kronor fram till 2014.

Hur besparingarna ska genomföras är dock inte klart.

– Nu arbetar vi med vad vi skall göra, hur vi skall göra olika saker och i vilken ordning. När vi bestämt det kommer vi att se hur vi kan anpassa vår kostnadsnivå. I vilken takt och på vilket sätt det påverkar personal kommer vi att veta när vi konkretiserat de olika åtgärderna vilka kommer att växa fram successivt under den kommande treårsperioden, säger Promedias vd Lena Larsson.

Hon fortsätter:

– Sannolikt kommer vi också under perioden att få nya förutsättningar som vi behöver ta hänsyn till och då kommer vi dessutom att behöva ta hänsyn till detta. Något mer besked finns tyvärr inte att få i dagsläget.

Samtidigt som Promedia meddelade att man ska sänka sin kostnadsnivå presenterade man även en omorganisation av koncernens tidningsområden. De nya tidningsområdena blir Örebro (Nerikes Allehanda, Örebroarn, Motala&Vadstena tidning), Västmanland (VLT och Bergslagstidningarna), Norrtälje (Norrtelje tidning) och Södertälje (Länstidningen).Dela sidan: