Dela sidan:

Guidepal utvecklar reseguider i form av en mobil applikation och vill ta upp fajten mot dominerande Lonely Planet. De ser en stor potential i den kinesiska marknaden och öppnar därför ett kontor där i december.

– Den ökade tillväxten i Kina har gett fler kineser möjligheten att resa och det finns en enorm potential för den här sortens tjänster, säger Yuling Tan, ansvarig för den kinesiska marknaden på Guidepal i ett pressmeddelande.

En undersökning som World Travel Organization har tagit fram visar att runt 60 miljoner kineser reste utanför landet 2010. Till 2020 väntas den siffran stiga till omkring 100 miljoner människor.

”Och med 485 miljoner aktiva internetanvändare så utgör Kina en högintressant marknad för mobilapplikationstillverkare” konstaterar bolaget i sitt pressmeddelande.


Dela sidan: