Efter att nyheten läckte ut strax före nyår har det varit locket på – men i dag skickade MMS, Mediamätning i Skandinavien, ut ett pressmeddelande om vd-rekryteringen. Magnus Anshelm efterträder Pontus Bergdahl som gått till Prime.

Magnus Anshelm säger att han inte kunde tacka nej till erbjudandet som dök upp.

– Det känns fantastiskt att få möjligheten att leda MMS, som tveklöst är ett världsledande företag inom mätningar av såväl traditionellt tv-tittande som webb-TV-tittande.

– När den kraft som finns i rörliga bilder nu i snabb takt får ökat spelrum även på Internet frigörs kommunikativa möjligheter som hela tiden måste dokumenteras bättre. Detta gäller inte minst när mobil-TV-tittande tar fart de närmaste åren. MMS står med andra ord inför mycket stora utmaningar som jag vill vara delaktig i, säger Magnus Anshelm i en kommentar.

IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik, jagar nu en ny vd efter Magnus Anshelm.