Dela sidan:

– Musikerbjudandet från Wimp har tagits emot mycket väl av våra kunder. Vi vet också att många har satsat på ett bra ljudsystem till sin tv och nu ger vi dem möjligheten att även spela upp miljontals låtar direkt på tv:n, säger Petter Carlsen, vd för Canal Digital i Norge i en kommentar.

Den traditionella versionen av Wimp ingår i abonnemanget för Canal Digitals norska kunder sedan ett halvår tillbaka.

Det nya är att musiken nu även blir en naturlig del av menyn för alla kunder med familjkanalerna:
– Medan att lyssna på musik genom streaming tidigare har varit mest en personlig erfarenhet, där människor har haft tillgång genom sin dator eller mobiltelefon, blir det nu mer öppet genom att hela familjen kan njuta av musiken tillsammans i vardagsrummet, säger Per Einar Dybvik, chef för Wimp i Norge, i en kommentar.

Varumärket Wimp ägs av Aspiro och nyligen stod det klart att Schibsted-koncernen lagt ett 340-miljonersbud på bolaget.

Wimp blev utsett till världens bästa musiktjänst på Meffy Awards i London i juli 2011.Dela sidan: