Dela sidan:

New York Times räknar med en minskning på hela 20 procent, vilket i så fall är ett tydligt tecken på att den tidigare så enormt framgångsrika tv-showen råkat ut för en nedgång som förr eller senare drabbar riktiga långkörare.

Fox hade en genomsnittlig rating för Idol på 8,6 procent hos målgruppen 18-49 år under förra året och under onsdagen nådde man endast 6,4, vilket enligt New York Times innebär en nedgång med mer än 25 procent.

En positiv sak i sammanhanget är möjligen att showen endast gick ned med 9 procent i förhållande till förra veckans premiär.

New York Times menar samtidigt att man inte får glömma att konkurrensen var ganska svag under onsdagskvällen då CBS och ABC endast visade repriser i samma veva som Idol sändes.

Siffrorna kan möjligen förbättras något när de slutgiltiga siffrorna för nationen är sammanräknade, men enligt New York Times ligger ändå raset i linje med den nedgång som showen har haft i år.

Detta trots att man körde en specialsändning under söndagen i samband konferensfinalen i NFL.

Idol är visserligen fortfarande den amerikanska tv-världens mest populära show, men gapet i förhållande till CBS komedi Two and a Half Men och Modern Family hos ABC har minskat väsentligt på sistone, enligt New York Times.

En av de riktiga fixstjärnorna i amerikanska Idol är Simon Cowell.

Han ligger också bakom det som många ser som en riktig Idol-dödare – The X Factor.

I höstas rapporterade Aftonbladet att TV4 beslutat sig för att lägga Idol på is under 2012. I stället satsar man på X Factor i höst.

TV4 utesluter däremot inte att programmet kan göra comeback i framtiden.
Dela sidan: