Resume.se har tidigare berättat hur Alliansfritt Sverige  blivit en vagel i ögat på statsminister Fredrik Reinfeldt efter man lagt beslag på domänen Framtidskommissionen.com, vilket är exakt samma namn som en kommission som regeringen har valt att starta.Nu gör man alltså ytterligare en kupp.

Denna gång gäller det hela Folkpartiets förslag kring att bestycka Gotland.

Alliansfritt Sverige hänvisar bland annat till en artikel i Expressen i juli 2011. I artikeln varnar Jan Björklund för ett framtida ryskt angrepp på Sverige och ville även placera en militärbrigad bestående av 5 000 man på Gotland. Man ville även militärträna alla gotlänningar i vapenför ålder.

Man hänvisar även till en rapport från Folkpartiet – "blott vi själva som äro i okunnighet om våran styrka eller svaghet – En rapport om Nato från folkpartiet liberalernas försvarspolitiska nätverk, daterad 2008-08-26.

Här framgår bland annat Folkpartiet vill öppna för kärnvapenbestyckning på Gotland.

Enligt Alliansfritt Sverige är det första gången i den svenska politiska historien som en vänsterorganisation nu väljer att lägga en stor kampanj på att propagera för tre borgerliga förslag:

"Vi behöver heller inte förvränga dem, för att de är så verklighetsfrånvända i sig själva, och de drivs alltså av Sveriges vice statsminister", skriver Alliansfritt Sverige.

Alliansfritt Sverige har också, förutom själva kampanjen, skapat en aktionskommitté som ska verka för att lyfta fram Folkpartiets förslag.

Kampanjens utformning har skett i samarbete med en reklambyrå och finansieringen sker på ideell väg genom olika insamlingar.

Annonsen publiceras för första gången på lördag – då ska även hemsidan vara klar.

Alliansfritt Sverige är en webbplats som granskar de fyra olika regeringspartierna och samlar in nyheter från mängder av kanaler.

Bakom webbplatsen ligger bland annat Robin Zachari, som är bloggens redaktör och insamlare, Jacob Lundgren, miljöpartist från Västernorrland och Misja de Rond, som också är miljöpartist från Västernorrland.