Yahoos ordförande Roy Bostock informerade om avhoppet i ett brev till aktieägarna sent under tisdagen.

Beskedet innebär att Yahoos styrelseordförande Roy Bostock och ledamöterna Vyomesh Josh, Arthur Kern och Gary Wilson avgår i samband med nästa bolagsstämma, vilken inte har något utsatt datum ännu men är beräknad att ske någon gång under våren.

Enligt CNN Money har avgångarna att göra med att diskussioner om varför Yahoo inte ens lyckas möta sina egna förväntningar på bolaget eller aktieägarnas förväntningar.

Yahoo gav upp sökmarknaden år 2009 och håller också på att tappa mark när det gäller annonsering i förhållande till konkurrenter som Google och Facebook, enligt CNN Money.

Roy Bostock har själv valt att sparka förra vd:n Carol Bartz under speciella omständigheter – hon fick sparken via ett telefonsamtal under september månad.

Yahoo har utsett Scott Thompson till ny vd fyra månader efter att Carol Barz fått sparken.

Han har ett tidigare förflutet som ordförande för PayPal, vilket är ett dotterbolag till eBay.

Utnämningen av Scott Thompson är resultatet av en utvärdering som påbörjades för sex månader sedan.

Så sent som förra månaden valde Yahoos medgrundare tillika styrelseledamot Jerry Yang att hoppa av uppdraget för styrelsen samt alla övriga uppdrag.

Yahoo har redan utsett två nya styrelseledamöter Alfred Amoroso, som närmast kommer från Rovi Corporation, och Maynard Webb Jr, före detta chef på eBay och Gateway.

Jakten på ytterligare ledamöter och chefer fortsätter i och med de senaste avhoppen.

Enligt CNN Money är det oklart om de senaste förändringarna i styrelsen talar för att Yahoo erbjuds till försäljning, vilket är ett alternativ som många aktieägare har velat få till stånd.

Yahoo har fört diskussioner med olika potentiella investerare under de senaste månaderna och har även utvärderat en rad förslag, enligt brevet från Roy Bostock.