Dela sidan:

Danska mediekoncernen Egmont har ägt 50 procent av norska TV2 sedan starten 1991. I januari köpte danskarna resterande 50 procent från norska A-pressen för 2,5 miljarder kronor.

Den norska regeringen är inte road över att flagga ut landets största kommersiella tv-kanal, som har avtal med staten om viss public serviceprofil och huvudkontor i Bergen. TV2 är lika stora i Norge som TV4 i Sverige, har drygt en fjärdedel av tittandet och omsatte i fjol över 3,5 miljarder kronor.

Planerna som förhandlats under större delen av 2011 mellan Telenor, Bonnier och Egmont bygger på ett gemensamt ägande av TV2.

Enligt Dagens Näringsliv skulle Telenor och Bonnier tillsammans få köpa 34 procent av mediehuset TV2 som också driver nischkanaler och 24-timmars nyhetskanal.

Men nu uppges de danska ägarna ha ändrat sig och lagt förhandlingarna på is. Vid ett extra styrelsemöte har Egmont beslutat att väga ett fortsatt helägarskap mot eventuella fördelar av ett nordiskt samarbete.

– Det är korrekt som tidningen skriver att förhandlingarna tagit paus, säger Torsten Larsson. Hur länge vet vi inte. Och det är inte vi som begärt time-out.

– Vi kommenterar aldrig pågående förhandlingar, men det är väl känt att vi fört diskussioner med Egmont och Telenor under hösten.

En del av förhandlingarna har syftat till att bygga upp ett gemensamt betal-tv-bolag med kodnamnet Norpay. Här skulle Bonnier och Egmont med sitt innehåll nå vart fjärde nordiskt hushåll via Telenors satelliter, kablar och bredband. Även dessa förhandlingar ligger nu på is.Dela sidan: