FLA är en icke-vinstdrivande organisation som undersöker att människor arbetar under drägliga arbetsförhållanden.

FLA har under flera dagar undersökt hur det är att jobba vid Apples fabriker. Detta efter att Apple själva bett FLA att titta på tre kinesiska fabriker hos Foxconn Technology Group.

Auret van Heerden, som är chef för FLA, kommer med ord och inga visor efter flera dagars inspektioner:

"Vi har hittat tonvis med problem", säger han, enligt Bloomberg.

Han vill i dagsläget inte gå in djupare på vad man har funnit, men menar att det ska komma en rad "tillkännagivanden inom de närmaste veckorna".

Sedan är det upp till företaget om man motsätter sig olika åtgärder eller köper dessa, menar Auret van Heerden.

Han räknar dock med att det är det sistnämnda som gäller eftersom han ändå upplever att Foxconn samarbetar fullt ut.

Även om FLA har hitta mängder med problem så tycker Auret van Heerde att Apple och Foxconn har skött olika faror relaterade till poleringen av aluminium på ett bra sätt. En process som bland annat ledde till explosioner hos både Foxconn och Pegatron, vilket dödade minst tre personer och skadade ett 70-tal medarbetare förra året.

Apple har gett FLA i uppdrag att genomföra olika projekt för att få bukt med problem som har att göra med arbetsrelaterade problem i fabrikerna.

Apple-aktien låg strax över 500 dollar i fredags och har stigit med 24 procent i år, vilket gör Apple till det högst värderade företaget i världen, enligt Bloomberg.

Auret van Heerden räknar med att hans team på 30 personer ska intervjua 35 000 Foxcoon-medarbetare om arbetsförhållandena.