Landslagsmittfältaren Pontus "Boom Boom" Wenbloom blev hjälte för sitt nya lag CSKA Moskva i går när han i slutsekunderna klämde in 1-1 mot superlaget Real Madrid i Champions League.

Sportbladet ville illustrera den förverkligade pojkdrömmen och gjorde ettan i gammal klassisk Buster-stil. Buster, som gick i graven 2005, var länge en oerhört angelägen tidning för sportintresserade barn- och ungdomar.

– Idén föddes under kvällen, det kändes ju som en Buster- eller Rekordmagasinet-story, så det var fullstädnigt klockrent, säger Håkan Andreasson som hyllar de "djävligt duktiga redigerarna och de kreativa nattcheferna".

Sportbladet har en tradition av kreativa förstasidor och har vunnit många priser genom åren.

I dagens mediebrus är det viktigare än någonsin att sticka ut och bjuda läsarna på något extra.

– Vi satsar hårdare än någonsin på ettorna. Det är viktigt för Sportbladets varumärke och det är också ett område där vi saknar konkurrens, säger Håkan Andreasson som berättar att många läsare uppskattat dagens förstasida.