Ronny Olovsson kliver av som vd efter 4,5 år. Vd-bytet kommunicerades internt vid en personalkonferens på byråns nya Stockholms-kontor nyligen.

–Jag berättade att jag fått sparken med omedelbar verkan – av mig själv. Att det kändes omtumlande, men att jag hade rätt. Och så är det, det är dags att Vinter får en vd som har tid att vara just det. Jag är upptagen med pr-uppdrag mot kund och har helt enkelt inte tid att driva nödvändiga interna processer, säger Ronny Olovsson i en kommentar.

Ulrika Billström tar över som vd. Hon kom till Vinter hösten 2010 från Exait där hon satt i ledningsgruppen och ansvarade bl a för uppbyggnaden av affärsområdet Drift- och support. På Vinter har hon arbetat med uppbyggnad och integration av Vinters digitala delar och suttit i ledningsruppen. Som vd tar Ulrika Billström även plats i Vinters styrelse.

– Hon är en utmärkt person med stor erfarenhet av att bygga organisationer i tillväxt. Jag kommer självklart fortsätta att vara en del av bolagets ledning och arbeta utåtriktat med Vinters egen kommunikation, säger Ronny Olovsson i en kommentar.

Med Stockholms-kontoret har Vinter möjlighet att få in större kunder. Nyligen fick byrån det nordiska uppdraget för Sharp och man hoppas på fler uppdrag av den digniteten

– Vi har etablerat oss på den nationella arenan och nu rustar vi oss för en inspirerande och utvecklande tid tillsammans med våra kunder, säger Ulrika Billström.