Dela sidan:

Enligt Yahoos senaste kvartalsrapport har bolaget 14 000 medarbetare och haft ett antal neddragningar under senare år, men samtidigt har bolaget många fristående mjukvarutvecklare knutna till sig.

Yahoos nye vd, Scott Thompson, har intervjuat ett antal konsultbolag. Han fastnade till slut för Boston Consulting Group för att hjälpa honom att med fokusera företaget på tillväxt samt utröna vilken som är den bästa vägen för Yahoo framöver.

Enligt Wall Street Journal måste nu varenda enhet antingen visa på rejäla kostnadsbesparingar alternativt en tydlig väg för att nå tillväxt.

Enligt Wall Street Journals källor blir mycket av förändringarna offentliggjorda från och med slutet av den här månaden. Det är framförallt Yahoos produktdivision som berörs såväl som andra områden där företaget har problem.

Här pekar källorna bland annat på att även pr, marknadsföring, mindre affärsområden och svaga regionala projekt också kan beröras av den stora förändringsvåg som just nu sveper igenom bolaget.

Scott Thompson gick in som ny vd för Yahoo så sent som i januari, men trots att han inte inte har hunnit sitta så länge på posten har han bland annat hunnit med att dra igång en patentstrid mot Facebook.

Han har också hunnit med att utvärdera hur Yahoo bör gå tillväga för att sälja av sina asiatiska tillgångar till olika partners på just den marknaden.

Samtalen som förs med kinesiska Alibaba Group Holding samt japanska Softbank har visserligen tagit paus, men enligt Wall Street Journal kan dessa återupptas när som helst.

Enligt Wall Street Journal nagelfar Scott Thompson hela Yahoos verksamhet vars dåliga utveckling till stor del faller tillbaka på det tidigare ledarskapet.



Dela sidan: