Dela sidan:

Johan Romin lämnar Weber Shandwick för att starta egna bolaget Tapster Media där han ska kombinera produktion och pr. Johan Romin har ett förflutet som journalist och TV-producent i 20 år och har bland annat arbetat på TV4 Nyhetsmorgon, SVT:s Rapport och TV3 Direkt.

Tapster Media ska "leverera helhetslösningar inom film, video, TV-format och text i kombination med ett tydligt PR-tänk redan i produktionsfasen".

Johan Romin är den senaste i raden som lämnar Weber Shandwick. Nyligen slutade byråchefen Markus Lindblad för att gå till egna verksamheten Sirius.

I fjol tappade byrån även projektledaren Anna Olsson till Grayling, copywritern Tobias Rydergren till Testfakta där han är chefredaktör samt PA-chefen Henrik Sjöholm och plannern Elias Notini till Sjöholm & Notini. Samtliga av dessa har ersatts.

Weber Shandwick särredovisar inte sitt resultat, men byrån gick med vinst i fjol och har en omsättning på uppskattningsvis 15-17 miljoner kronor och ett tiotal anställda.

I fredags rapporterade Resume.se att Weber Shandwick, liksom systerbyrån Storåkers byter namn. Storåkers heter numera McCann Stockholm. Vad Weber Shandwick ska heta är ännu inte officiellt. Byrån ska integreras mer med McCann Stockholm.

– Johan blir en underleverantör till oss och det är inga hard feelings. Det är inga konstigheter. Efter en kort tid på Weber Shandwick väljer Johan att starta eget. Kul att vi kan vara en plantskola för entreprenörer i branschen, säger Weber Shandwicks vd Christina Saliba som är i Dubai för juryuppdrag i kommunikationstävlingen Dubai Lynx.Dela sidan: