Dela sidan:

– Det är viktigt att komma ihåg TV4 News även sänds i Comhem och Kanal Global. Och det är inte inräknat i siffrorna, säger Pirjo Svedberg, vice vd på MMS.

TV4 News med Nyhetsbolagets vd Göran Ellung i spetsen har basunerat ut att man har 250 000 unika tittare per dag. Göran Ellungs ekvation bygger på att man tar det faktiska tittandet hos TV4 och multiplicerar detta med tre för att även få in Comhems sändningar och Kanal Global.

Reaktionen lät inte vänta på sig.

TV3:s presschef Max Lagerbäck gjorde sig exempelvis lustig över det hela i samband med träningslandskampen mot Kroatien:
– Om du sedan kör de faktiska siffrorna genom "Ellungs ekvation" så sågs matchen av nästan tre miljoner.

MMS avgående vd Pontus Bergdahl reagerade också och höjde ett varningens finger:
– Våra rekommendationer till samtliga tv-kanaler är att aldrig använda egna skattningar externt.

Om man bryter ned MMS-siffrorna för TV4 News under februari blir det inte mycket muntrare läsning.

Den första februari hade TV4 News exempelvis 35 000 unika tittare som såg kanalen fem minuter per dag och den 7 februari hamnade siffrorna så lågt som hela 10 000 unika tittare.

Dagssiffrorna för februari pendlar från cirka 40 000 unika tittare per dag ned till 10 000 under hela månaden.

Men det finns ett undantag och det är den 18 februari. Då hade kanalen hela 126 000 unika tittare som såg den minst 5 minuter. Det dagliga snittet i februari far 30 000 unika tittare.

TV4 News sänds i Comhems nya tv-kanal TV Com Hem, som lanserades den 24 januari.

Kanalen sänder nyheter och program från TV4 News så gott som dygnet runt, men man sänder också de egna programformaten TV Krönikan och Companiet ett par timmar per dygn:
– Kanalen är en satsning från vår sida för att stärka dialogen med våra kunder och helt ny i sin profil, säger Jessica Sjöberg, presschef på Comhem.

Hon uppger också att Comhem vill kunna kontrollera tittandet i kanalen och att man därför har beställt mätningar från MMS:
– Comhems informationskanal var en kanal som främst bestod av att visa trailers från vårt utbud, tittandet var nog ytterst begränsat. Men nu är det en helt ny kanal, det är viktigt att understryka, säger Jessica Sjöberg.

Resume.se har sökt Göran Ellung.Dela sidan: