Dela sidan:

Sambon är gripen misstänkt för att ha satt eld på Harry Scheins villa – ett hus som paret tecknat köpeavtal för.

Efter tryck från medierna valde Åsa Wihlbeck att ”tala ut” i pressen. Trots att hon inte är misstänkt så syns hon med namn och bild i rapporteringen, medan hennes sambo är anonymiserad.

Tidningarna kallar mannen för "Dr Åsas sambo” och säljer bra på storyn.

Nu berättar Åsa Wihlbeck för Resume.se vad hon tycker om medierapporteringen.

– Det är en fullkomligt horribel upplevelse, men det är förstås inte läge att tycka synd om sig själv. Vi är båda dömda på livstid, innan någon fakta presenterats, och jag har oavsett inget med det att göra, säger hon till Resume.se och fortsätter:

– Allt jag jobbat för, hela mitt varumärke är uppätet på några dagar. Ska man vara cynisk så har jag inte längre något att försvara/kommunicera i media; mina ambitioner att folkbilda och revolutionera svensk sjukvård genom digitaliserad ökad patientmakt får jag lägga på hyllan. Jag får plinka på någon annan sträng på min lyra.

– Man kan ju hoppas på medial självkritik men jag har varken intresse av, vinning, eller sympatier för att kritisera. Jag är redan utsedd som bov, och får finna mig i den rollen och blicka efter nya utmaningar.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:
– Det här är ju en pågående publicering, så det vore fel av mig att recensera en person som förekommer i rapporteringen när hon dessutom också säger att hon inte vill kritisera medierna.

Resume.se har sökt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.Dela sidan: