Rikskriminalens nationella korruptionsgrupp förhörde både Sydsvenskans ordförande Gunilla Herlitz samt dess förra ordförande, Ulrika Saxon, häromveckan, enligt Sydsvenskan.

Resume.se har tidigare berättat att överåklagare Gunnar Stetler vid Riksenheten mot korruption har inlett en förundersökning kring Johan Ståhls tid som vd för Sydsvenskan.

Bakgrunden är misstankar om att Johan Ståhl försökte göra en privat vinst i samband med att han fick uppdraget att sälja tidningarna i Skånemedia.

Resume.se har också berättat om att Rikskriminalens utredare Eva Bergman har tagit sig an fallet.

Hon konstaterade bland att fallet var ganska ovanligt i och med media skrivit så mycket om det och konstaterade lite skämtsamt att: "media har redan gjort utredningen åt mig."

Men nu uppger alltså flera källor till Sydsvenskan att den pågående polisutredningen inte bara längre gäller försäljningen av Skånemedia, utan även omfattar misstankar om trolöshet mot huvudman i samband andra affärer som Johan Ståhl har genomfört under sin tid som vd på Sydsvenskan.

Exakt vad detta gäller är konfidentiellt på grund av förundersökningssekretess, men klart är ändå att Johan Ståhl avskedades i november efter att styrelsen upptäckt ett antal oegentligheter i samband med genomgång av avtal, skrivelser och e-postkorrespondens.

Gunilla Herlitz meddelade bland annat att Johan Ståhl tecknat olika avtal utan att styrelsen känt till detta samt att Sydsvenskan riskerade att skadas ekonomiskt av detta.

Då Sydsvenskan idag frågar henne vad polisens utredare egentligen ville veta i samband med förhören vill hon inte gå in på några detaljer.

Som resume.se nyligen berättade kan Sydsvenskan också komma rikta skadeståndsanspråk mot Johan Ståhl. Det vill säga under förutsättning att Rikskriminalens förundersökning leder till åtal:

– Det är intressant att se vad myndigheten beslutar. Jag försökte fråga utredarna om tidshorisonten, men de kunde inte ange något, säger Gunilla Herlitz idag till Sydsvenskan.

I november 2011 fattade Sydsvenskans styrelse beslut om att stoppa utbetalningen av Johan Ståhls fallskärm på tio miljoner kronor efter att man upptäckt olika oegentligheter.