Propositioner: inga, På gång under våren (propositioner): Inga, Nya utredningar: Inga. Så lyder artikeln med rubriken Det här gör Gunilla Carlsson.

SvD lade ut artikeln om Sveriges biståndsminister den 19 mars. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig på Facebook och Twitter.

Artikeln benämns som den elakaste artikel som SvD någonsin har skrivit om en minister.

Men SvD:s chef för nyhetsredaktionen, Kristian Lindquist, uppger att det hela är ett tekniks misstag:
– Det är helt odramatiskt. Det är ett jobb vi först tänkte publicera i tidningen, men som vi valde att skjuta upp eftersom det dök upp andra nyheter. Men vi råkade publicera en del av artikeln av misstag, säger Kristian Lindqvist.

Han uppger sig dock inte känna till om det är någon person på SvD som har publicerat artikeln av misstag eller om själva webbpubliceringssystemet har gjort det per automatik.

Artikeln publicerades 03:00 på natten. Det var inte så att ni hade personalfest och någon blev lite rund under fötterna?
– Haha, nej så roligt var det inte, säger Kristian Lindquist.

Har ni råkat ut för något liknande tidigare?
– Det har säkert hänt, säger Kristian Lindquist.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Vi har varken hört något från Gunilla Carlsson eller någon läsare. Men vi ska publicera den fullständiga artikeln. Den kommer om ett par dagar, säger Kristian Lindquist.

Då resume.se talar med Gunilla Carlssons presschef, Evin Khaffaf, uppger hon sig inte känna till artikeln.

När hon väl tittat på den ger hon följande skriftliga kommentar:
"Vad som i första hand kan hänvisas till är UD:s avsnitt i vårens propositionsförteckning. Av denna framgår vilka proppar och skrivelser som UD planerar. Att snäva in till enbart proppar återspeglar inte hela arbetet för UD eftersom vi i många delar jobbar via skrivelser. Vad gäller Svenska Dagbladets publicering är det en fråga som du får ställa till dem och inget jag recenserar.