I Terminator-filmerna har den avancerade robot som Arnold Schwarzenegger spelar utrustats med minst sagt avancerade solglasögon.

Nu visar det sig att Google håller på att utveckla något liknande. Sökjätten är nämligen i full färd att ta fram ett par glasögon som endast styrs med hjälp av rösten.

Enligt CNN Money kan glasögonen visa alltifrån textmeddelanden och kartor till olika kom-ihåg-meddelanden. Tanken är också att det ska gå att visa videos, chatta, få vägbeskrivningar, ta bilder och spela in samtal – allt enligt en video som Google har lagt ut på Youtube.

Project Glass är långtifrån klart och Google har meddelat att man endast valde att avslöja vad man håller på med för att man vill få feedback utifrån.

Projektet har pågått i två år och glasögonen föddes i Googles X Lab, vilket är samma forskningsenhet som har utvecklat en förarlös bil och också håller på att utveckla en rymdhiss.

Google har inget datum för när glasögonen ska börja säljas, men klart är i i alla fall att Google X-ingenjörerna har börjat använda prototyper av glasögonen utanför laboratoriets väggar.

Man har dock ännu inte bestämt om produkten ska fungera som en separat enhet eller drivas med hjälp av en smart telefon, enligt CNN Money.