"Ja, jag befinner mig på färja från Phi phi-island alltså det område som blev värst drabbat av tsunamin förra gången och den är på väg in till Krabi Ao Nang just nu. Vi fick larmet för en liten stund sedan och det blev naturligtvis väldigt stor oro, panik på båten."

Så inleder Expressens reporter Fredrik Sjöshult sin sprakiga rapport idag från ett Thailand som först utfärdade tsunami-varning, men sedan drog tillbaka den efter skalvet i Indonesien som mätte 8,7 på richterskalan – detta kan jämföras med 9,3 i samband med jätteskalvet och tsunamin som följde då hundratusentals människor dog år 2004.

Fredrik Sjöshult beskriver också att himlen är helt mörk och att kaptenen och hans besättning vill sätta sig i säkerhet:
– Jag har aldrig varit med om att en färja har gått så här snabbt mellan Phi phi och Krabi, säger Fredrik Sjöshult till Expressen.

Båten slog dock av på takten efter ett tag, men tvekade att gå in till land:
– Det börjar blåsa upp nu. Båtens kapten vet väl att de flesta dog på land vid förra tsunamin. De på havet klarade sig, säger Fredrik Sjöshult till Expressen.

Han berättar också att han har fått avbryta semestern för att kunna rapportera live efter skalvet.