Dela sidan:

Anna Romson är en av Sveriges mest välrenommerade art directors och Bo Bergström som har släppt flera bästsäljare inom grafisk kommunikation samt arbetet på några av de främsta reklambyråerna.

– I takt med att det kommer in fler och fler bidrag till Designpriset behöver vi utveckla juryarbetet och årets tillskott kommer höja nivån ytterligare. I årets tävling har vi som ny kategori rörlig bild/film och vi behöver förstärkning på reklam och bild, den kompetensen har vi nu med Anna och Bo, säger juryns ordförande Dick Ander i ett pressmeddelande. 

Anna Romson, Art Director
En av Sveriges mest välrenommerade och prisbelönta art directors. Hon är utbildad på Massachusetts College of Art. Hennes meritlista är imponerande, Art director på Hall & Cederquist, Romson, Lowe Brindfors, Leo Burnett. Hon har Guldägg, Silverägg, 75 och 50-watt, Lejon, Eurobest, Epica. Hon har gjort juryarbete i Cannes, Guldägget och 100-wattaren. Har suttit i styrelsen för Sveriges Reklamförbund och även undervisat på Berghs, Beckmans och Forsbergs skola. Bland kunderna finns NK, Nygårdsanna, Alecta och IF.

Bo Bergström, Creative director
Är creative director och har arbetet på några av de främsta reklambyråerna men är nu främst inriktad på utbildning och författande av fackböcker.
Han utbildar informatörer, nyhetsförmedlare och reklammakare samt fotografer på universitet, högskolor, reklam- och designskolor i hemland och utland. Han har skrivit åtta böcker varav en är utgiven på fem utländska språk. Den senaste boken är "Samspel text bild" som detta seminarium utgår ifrån. Bo Bergström är medlem i Talarforum samt vice preses i Bild och Ord Akademin.


Dela sidan: