Hur påverkar beslutet ert uppdrag för Julian Assange?
– Vi kommenterar inte vårt arbetssätt, men det är klart att en del i det här jobbet innebär att att hantera och hålla reda på förfrågningarna från media som nu kommer att öka, säger Harald Ullman till Resume.se.

Att ta det här uppdraget var inte helt okontroversiellt och nu åker det upp på tapeten igen – står du fast vid skälen som gjorde att du tog det?
– Ja. Det finns tre anledningar till det här uppdraget. Till att börja det är det ett plus för en liten pr-byrå att en världkändis väljer oss. Sen vill jag göra det som är rätt och riktigt. Jag tror att Assange är oskyldig och det känns bra att hjälpa honom. För det tredje tycker jag att det svenska rättsystemet har hanterat det här ärendet väldigt konstigt från början.

Vad är din åsikt om utlämningsbeslutet?
– Jag har ingen anledning att ha en åsikt om det.

Vilken sorts kontakt har du med Julian Assange?
– Jag vill inte kommentera vårt arbetssätt, men självklart har vi kontakt.

I förra veckan kom uppgifter i Aftonbladet om att Harald Ullman och gruppen kring honom arbetar för att skapa ett nätverk av kända svenska profiler som skall opionionsbilda för Assanges räkning. Harald Ullman vill inte kommentera det, men enligt tidigare intervjuer i andra medier har det framhållits att nätverkets syfte skulle vara att i första hand driva frågan om att Assange inte skall utlämnas till USA.

Tror du att det finns en risk att Assange utlämnas till USA?
–  Jag har bra kontakter inom politiken och har genom dem förstått att det finns två uppfattningar står mot varandra. Dels vore det principiellt och politiskt omöjligt att utelämna Assange men samtidigt har Sverige numera en ganska lång historia av att gå USAs ärenden. Så jag tror att Assanges rädsla är befogad.

Ingår det i ditt uppdrag att lobba mot de här kontakter?
– Jag kommenterar inte vårt arbetssätt. Men det juridiska systemet hanteras av Assanges advokater.