Sven Otto Littorin har hållit sig i skymundan sedan sin avgång och mediestormen om det påstådda sexköpet.

DI Weekend har träffat honom i Londonförorten Richmond där han numera bor, och Sven Otto Littorin väljer att för första gången berätta vad som egentligen hände där i Visby i juli 2010.

Sven Otto Littorin berättar först bakgrunden - att han var utsliten, trött på jobbet, pressad av den då pågående vårdnadstvisten och att han funderat på att avå en längre tid. När sedan Aftonbladet konfronterade honom med uppgifter om ett påstått sexköp 2006 valde han att fly. Det ångrar han i dag. Han säger att han agerade märkligt, men att det berodde på att han då var extra sårbar och ur slag. Saker han hade lärt sig som pr-konsult var som bortblåsta - det går inte att krishantera sig själv.

Han säger att han aldrig köpt sex och att han inte förstår vem kvinnan var som i Aftonbladet anklagade honom för det.

Efter konfrontationen med Aftonbladet samlade Sven Otto Littorin partitopparna på Wisby Hotel och berättade att han ville avgå.

Han skrev själv det anförande han höll på presskonferensen dagen efter. Han fick kritik i efterhand för att han inte tog upp Aftonbladets anklagelser, men han ångrar bara att han nämnde sina barn vid namn, men säger att allt kom från hjärtat.

Han säger att han aldrig har gjort något olagligt men har lagt ner planerna på att stämma Aftonbladet som publicerade trots att han nekat till anklagelserna  fyra gånger. Han säger att han inte har råd och att han inte orkar gå igenom allt en gång till.

Efter presskonferensen flydde Sven Otto Littorin media. Kvällstidningars reportrar jagade honom och häckade vid hans hem och sommarstugan, han fick gömma sig på olika platser och lyckades lura journalisterna.

I London driver han nu företaget Gibran Associates som rådgiver privata företag om politiska reformer och politiska frågor på EU-nivå.

Han vill med intervjun visa att han är tillbaka på banan - back in business.