Sveriges andremålvakt Johan Wiland förlorade en tävling i gris under tisdagens träning. Straffet blev att dra ned byxorna och blotta rumpan för lagkamraterna så att de kunde prickskjuta på honom.

Expressens nyhet spriddes i såväl Sverige som internationellt och sedan utbröt en hel del twitter-diskussion mellan Aftonbladets sportreporter Robert Laul och Expressens stjärnreportrar Niklas Svensson och Fredrik Sjöshult.

Så här skriver exempelvis Sjöshult på twitter:
" Förundrad över att det finns journalister som inte ser vilka signaler "landslagsleken" skickar till barn i vårt land. "

Robert Laul besvarar nu kritiken och han skräder inte orden precis:
– Jag hoppas verkligen, för svenska folkets skull, att de är bättre pålästa kring sina egna frågor än vad de uppenbarligen är inom fotboll, säger Robert Laul.

Han uppger att han känner sig ytterst oroad över att så här namnkunniga reportrar väljer att sprida massa klyschor och undrar hur påläsa de är i vanliga fall:
– Jag har lyssnat på deras reportage och tv-program och nu går de med full kraft in i något som de inte har en aning om, säger Robert Laul.

Han menar att det är alldeles uppenbart att man inte skjuter hårt på målvakten och att det endast handlar om att "lattja".

Han menar också att han brukar spela gris med sina kollegor och då får den som förlorar också något straff.

Ytterst anser han att den här typen av lekar handlar om att bygga team och lagkänsla:
– De kallar det för mobbing, men vet inte vad de pratar om. Det här visar hur lite insyn och förståelse man har för hur ett sammansvetsat gäng fungerar. Det finns inte ett spår och inte en sekund av mobbning i det här, säger Robert Laul.

Då resume.se kontaktar Fredrik Sjöshult uppger han att han tycker att Jenny Modin har gjort ett bra jobb.

Han menar också att det generellt sett alltid finns en risk för någon som har hållit på med något länge kommer för nära det man rapporterar om och låta detta styra bevakningen:
– Vi ser nyheten och rapporterar om detta oavsett konsekvenserna, säger Fredrik Sjöshult.

Han konstaterar också att nyheten om rumpstraffet även har fått internationell spridning:
– Det är uppenbarligen inte bara Expressen som tycker att det är värt att ta upp den här frågan, säger Fredrik Sjöshult.

– Jag har inte kallat landslagets "grislek" för mobbing, men jag delar synen på den här fjantiga leken med statsministern och sex andra partiledare: Fotbollslandslagets spelare ska naturligtvis vara föredömen, och uppträda som sådana. Vilka signaler skickar detta till 8-åringar som vill likna sina idoler? Det är den viktiga frågan, säger Niklas Svensson.

Han fortsätter. Jag såg att Robert Laul hävdade att han också leker den här typen av lekar på jobbet, vilket förvånade mig. Jag hade ingen aning om att man visar arslet för varandra på Aftonbladets redaktion:
– Jag tycker samtidigt det är skrämmande att Robert Laul, den dagen då han själv får barn, kommer att uppmuntra det här beteendet, enligt en tweet i går kväll, säger Niklas Svensson.