Dela sidan:

Cecilia Stenshamn har på uppdrag Timbro författat rapporten Vanvård och presstik. Granskningen visar att DN:s och SVT:s rapportering om Carema och Koppargården inte har hållit måttet.

Enligt författaren har man uteslutit uppgifter och synpunkter som har påverkat helhetsbilden och därmed gjort rapporteringen skev.

Kort efter att Timbro presenterat rapporten utbröt vad som kan liknas vid en verbal kamp mellan Timbros vd Markus Uvell och DN:s chef för ledarredaktionen Peter Wolodarski:
– Jag förstår inte hans invändningar. Han kommer ned några konstiga insinuationer om vem som är gift med vem. Jag tycker att det är tråkigt, säger Markus Uvell.

Cecilia Stenshamn är gift med Mats Edman som är chefredaktör för Dagens Samhälle, som i sin tur har haft en artikelserie om DN och Carema:
– Om Peter Wolodarski har några invändningar mot rapporten får han gärna vad peka på vad som är fel i så fall. Det är ganska överraskande att han inte verkar vara intresserad av innehållet, säger Markus Uvell.

Ni har haft en ganska häftig ordväxling på twitter?
– Det handlar väl snarare om att vi har diskuterat frågan, men eftersom han inte vill prata om innehållet i rapporten går vi miste om en diskussion kring hur en av Sveriges största medieaktörer har skildrat en stor händelse, som vi från Timbros menar är dåligt skildrad, säger Markus Uvell.

Han uppger också att Timbro ska utöka sin granskning av den här typen av händelser framöver och att man har anställt en chef till medieenheten för ändamålet.

Resume.se har sökt Peter Wolodarski.

Dela sidan: