Dela sidan:

Hur känns det knappt två timmar innan prisutdelningen?
– Vi är jättepeppade. Hela gänget. Vi har ju fått ganska bra respons på den här kampanjen utomlands och hade bestämt oss för att resa ner till Cannes redan innan "Curators" blev nominerad, men det känns verkligen som en stor och spännande bonus.

Vad tror du om vinstchanserna?
– Man vet ju aldrig, men efter förra veckans uppmärksamhet är det väl i varje fall väldigt många som vet om kampanjen. Sen känner jag nog att vi ändå vågar ha självförtroende nog säga att vi är minst lika bra som något annat bidrag.

Har du hunnit kolla in konkurrensen?
– Jag har bara kunnat kolla ytligt, men alla är värdiga vinnare. Vill inte lägga någon jättestor värdering. Man kan konstatera att det är högsta ligan.

Tror du uppmärksamheten senaste veckan har varit till gagn?
– Jag hoppas det och tycker uppmärksamheten har bevisat vad projektet handlar om: att Sverige är tolerant och inte sysslar med kontrol eller censur. Sen var det väl bra att många fick reda på projektet. Så vi ser nog det som hände som rätt bra.

Ni är nere hela byrån, vilka skickar ni till prisutdelningen?
– Hela byrån förutom några få som var lite för gravida. Bara två av oss får gå på själva ceremonin, David Orlic och Philip Ahlqwist. Vi andra följer det nere på Croisetten via sociala medier. Vi har dessutom med oss egna wifi-hotspots som vi delar ut. Ser man oss kan man komma fram och få ett visitkort med inlogg.

Hur kommer ni fira om ni vinner något pris?
Lucas Lima, som är vår designer är totalt omdömeslös. Han har lovat att han skall springa naken.


Dela sidan: