Dela sidan:

– Jag är väldigt glad att Anders Kraft tackat ja till det här uppdraget. Han har under många år byggt upp en stor trovärdighet och möter tittarna med både respekt och värme, säger Viveka Hansson, Programdirektör för nyheter och samhälle på TV4 i en kommentar.

Hon menar att just respekt och värme är ovärderliga egenskaper då man ska berätta om berörande händelser.
– Det går dessutom att göra på olika sätt. TV-branschen har traditionellt varit försiktiga när det gäller redaktionella nyhetskampanjer. Det handlar om att väcka engagemang i frågor som ligger tittarna nära. Här tror jag att TV4 kan fylla en roll, säger Viveka Hansson i en kommentar.

Därför går nu Anders Kraft in som nyhetsankare för TV4-nyheterna och bildar team med erfarna Anna Lindmarker, Bengt Magnusson och Ulrika Nilsson.

Han blir även programledare för Almedalen ihop med Jenny Strömstedt.

Duon ska även leda sändningarna från det amerikanska presidentvalet.


Dela sidan: