Dela sidan:

Kategorin vanns av två kampanjer, som alltså fick varsitt Grand Prix. Dessa var "#Cokehands" från Coca Cola gjord av Ogilvy Shanghai samt "The Invisible Drive" från Mercedes Benz gjord av Jung von Matt i Berlin. Priset till Ogilvy Shanghai blir det andra till Kina någonsin.

Att två Grand Prix delades ut ska förklaras med att det var två mycket olika kampanjer konstaterade juryn, som beslutade om fördelningen enhälligt.

Coca-Cola stod för en tradtionell men avskalad utomhusannons medan Mercedes skapade en tekniskt avancerad lösning som helt saknade köpt medieutrymme.

- Vi måste hela tiden utbilda och anpassa oss. Den här kategorin utmärks av att det är så många olika typer av kampanjer att det ibland blir omöjligt att jämföra dem. Därför har vi valt att ge juryn i den här kategori möjligheten att dela ut två Grand Prix. Samma möjlighet finns även i cyberkategorin, säger Philip Thomas som är vd för Cannes Lions.


Dela sidan: